A fejezet során elsajátítandó kompetenciák, ismeretek és készségek
Képes legyen önállóan ellátni
az adódó feladatokat. Munkáját képes legyen felelősen végezni és tudjon
együttműködni a vendéglátó részlegek munkatársaival.
Kompetencia
megnevezése: „Betartja a munka-,
baleset-, egészség-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat.”
A kompetenciához szükséges szakmai
ismeretek a típus megjelölésével:
-
Munkavédelem, -biztonság, egészség- és
tűzvédelmi szabályok vonatkozó részei
-
Munkabiztonsági előírások, kockázati
ismeretek
-
Gépi berendezések kezelésének
munkavédelmi előírásai
-
Elsősegély nyújtási alapismeretek,
foglalkozási ártalmak, betegségek
-
Környezetvédelem, hulladékok, veszélyes
anyagok kezelése
-
Egyéni védőeszközök használata
- Energiatakarékossági, hulladékhasznosítási intézkedések, a szelektív hulladékgyűjtés módjai
Kompetencia megnevezése: „Takarítói feladatokat lát el.”
A kompetenciához szükséges szakmai
ismeretek a típus megjelölésével:
-
A szálláshely sztenderdjei
-
Egyéb elektronikai berendezések
-
Gépi berendezések üzemeltetése, kezelése
-
Feladatok, munkaköri kötelességek
-
Egyéni védőeszközök
-
Higiéniai alapismeretek
-
Vegyszerek, tisztító- és kezelőszerek
hatóanyagai, tulajdonságai, használatuk, tárolásuk
-
Burkolatok, felületek, területek
-
Egyéb elektronikai berendezések kezelése
Kompetencia
megnevezése: „Munkahelyi/szakmai
gyakorlaton vesz részt”
A kompetenciához szükséges szakmai
ismeretek a típus megjelölésével:
-
Munkavédelem, -biztonság, egészség- és
tűzvédelmi szabályok vonatkozó részei
-
Munkabiztonsági előírások, kockázati
ismeretek
-
Egyéni védőeszközök használata
-
Elsősegély nyújtási alapismeretek,
foglalkozási ártalmak, betegségek
-
Környezetvédelem, hulladékok, veszélyes
anyagok kezelése
-
Energiatakarékossági,
hulladékhasznosítási intézkedések, a szelektív hulladékgyűjtés módjai
-
A szálláshely sztenderdjei
-
Egyéb elektronikai berendezések
-
Gépi berendezések üzemeltetése, kezelése
-
Feladatok, munkaköri kötelességek
-
Higiéniai alapismeretek
-
Vegyszerek, tisztító- és kezelőszerek
hatóanyagai, tulajdonságai, használatuk, tárolásuk
-
Egyéb elektronikai berendezések kezelése
Személyes kompetenciák :
-
Megbízhatóság
-
Tisztaság, ápoltság
-
Becsületesség
-
Jó megjelenés
-
Nyitottság
-
Problémamegoldó képesség
-
Stressztűrés
-
Jó állóképesség
Társas kompetenciák :
-
Diszkréció
-
Jó kommunikációs, kontaktusteremtő
képesség
-
Lojalitás
-
Rugalmasság
-
Segítőkészség, együttműködési készség
-
Tolerancia
-
Udvariasság
-
Vendégközpontúság
Módszer kompetencia:
Precíz munkavégzés