Próba modulzáró
A betanított szálláshelyi vendéglátó segíti a szálláshely
értékesítő és konyhai munkáját is.
Ismertesse, hogy milyen öltözetben kell megjelennie a munkahelyén, ha az étteremben lebonyolított esti rendezvényen kell dolgoznia, és hogyan akkor, ha a konyhán, illetve a szakosított zöldség előkészítőben kell munkát végeznie?
A betanított szálláshelyi vendéglátó a zöldség-gyümölcs előkészítőben tisztítási, darabolási és aprítási feladatokat végez.
Sorolja fel, hogy milyen baleseti források merülhetnek
fel az előkészítési munka során?
Milyen balesetvédelmi-, előírásokat kell betartani a vendéglátás területén?
A betanított szálláshelyi vendéglátó megtanulta átadni és átvenni a műszakot!
Sorolja, fel milyen feladatai vannak a betanított szálláshelyi vendéglátónak a műszak átadása során?
A betanított szálláshelyi vendéglátó a vendég fogadására előkészíti a vendégteret. Önt reggel nyitásra osztotta be a munkahelyi vezetője.
Milyen feladatai vannak nyitás előtt?
A betanított szálláshelyi vendéglátó feladatkörébe tartozik a vendég kiszolgálása.
Üdvözölje, fogadja, az üzletbe betérő vendéget kísérje az asztalhoz és ajánljon neki a mai választékból!
A betanított szálláshelyi vendéglátó feladata a szálloda éttermében a napi menü felszolgálása.
Szolgáljon fel két személy részére egy háromfogásos egyszerű menüt!
Milyen feladatai vannak a betanított szálláshelyi vendéglátónak az étteremben a vendég távozása után?
A konyhafőnök Önt bízza meg a paradicsom átvételével!
Ismertesse, hogy milyen módon kell átvenni az árukat a vendéglátásban!
A betanított szálláshelyi vendéglátó munkahelyén konyhai kisegítő tevékenységet is végez.
A paprikát, a paradicsomot, az almát és a hagymát milyen előkészítőben kell tisztítani, darabolni, konyhakész állapotba hozni?
Mutassa be az előkészítő berendezéseit, felszereléseit is!
A betanított szálláshelyi vendéglátónak a konyhai kisegítő tevékenységek végzésekor mosogatnia is kell.
Milyen mosogatókat különböztetünk meg a vendéglátásban?
Mutassa be a mosogatás fázisait!