Próba modulzáró

iDevice ikon 1. feladat

A betanított szálláshelyi vendéglátó segíti a szálláshely értékesítő és konyhai munkáját is.

Ismertesse, hogy milyen öltözetben kell megjelennie a munkahelyén, ha az étteremben lebonyolított esti rendezvényen kell dolgoznia, és hogyan akkor, ha a konyhán, illetve a szakosított zöldség előkészítőben kell munkát végeznie?

 

 

 

iDevice ikon 2. feladat

A betanított szálláshelyi vendéglátó a zöldség-gyümölcs előkészítőben tisztítási, darabolási és aprítási feladatokat végez.

Sorolja fel, hogy milyen baleseti források merülhetnek fel az előkészítési munka során?

Milyen balesetvédelmi-, előírásokat kell betartani a vendéglátás területén?

 

 

 

 

iDevice ikon 3. feladat

A betanított szálláshelyi vendéglátó megtanulta átadni és átvenni a műszakot!

Sorolja, fel milyen feladatai vannak a betanított szálláshelyi vendéglátónak a műszak átadása során?

 

 

 

iDevice ikon 4. feladat

A betanított szálláshelyi vendéglátó a vendég fogadására előkészíti a vendégteret. Önt reggel nyitásra osztotta be a munkahelyi vezetője.

Milyen feladatai vannak nyitás előtt?

 

 

 

iDevice ikon 5. feladat

A betanított szálláshelyi vendéglátó feladatkörébe tartozik a vendég kiszolgálása.

Üdvözölje, fogadja, az üzletbe betérő vendéget kísérje az asztalhoz és ajánljon neki a mai választékból!

 

 

 

iDevice ikon 6. feladat

A betanított szálláshelyi vendéglátó feladata a szálloda éttermében a napi menü felszolgálása.

Szolgáljon fel két személy részére egy háromfogásos egyszerű menüt!

 

 

 

iDevice ikon 7. feladat

Milyen feladatai vannak a betanított szálláshelyi vendéglátónak az étteremben a vendég távozása után?

 

 

 

iDevice ikon 8. feladat

A konyhafőnök Önt bízza meg a paradicsom átvételével!

Ismertesse, hogy milyen módon kell átvenni az árukat a vendéglátásban!

 

 

 

iDevice ikon 9. feladat

A betanított szálláshelyi vendéglátó munkahelyén konyhai kisegítő tevékenységet is végez.

A paprikát, a paradicsomot, az almát és a hagymát milyen előkészítőben kell tisztítani, darabolni, konyhakész állapotba hozni?

Mutassa be az előkészítő berendezéseit, felszereléseit is!

 

 

 

iDevice ikon 10. feladat

A betanított szálláshelyi vendéglátónak a konyhai kisegítő tevékenységek végzésekor mosogatnia is kell.

Milyen mosogatókat különböztetünk meg a vendéglátásban?

Mutassa be a mosogatás fázisait!