A fejezet során elsajátítandó kompetenciák, ismeretek és készségek

iDevice ikon Szakmai készségek
  • Tájékozódás
  • Alapvető udvariassági és viselkedési normák ismerete és gyakorlata
  • Kommunikációs készség
  • Szakmai alapismeretek és a munkaköri kötelességek ismerete
  • A vendéglátás és az idegenforgalom kapcsolatának felismerése
  • A HACCP rendszer vendéglátásra vonatkozó részei
  • Gasztronómiai ismeretek felszolgálási alapismeretek
  • A vendéglátó ipari értékesítés gépei
  • A vendéglátó ipari értékesítés berendezései
  • A vendéglátó ipari rendezvények speciális gépei, berendezései

iDevice ikon Személyes kompetenciák

·         Megbízhatóság

·         Pontosság

·         Tisztelettudás

·         Udvariasság

·         Fejlődő képesség, önfejlesztés

·         Kiegyensúlyozottság

·         Tűrőképesség

·         Elhivatottság, elkötelezettség



iDevice ikon Társas kompetenciák

·         Motivációs készség

·         Kommunikációs készség és rugalmasság

·         Szervezőkészség

·         Együttműködő készség

·         Udvariasság

·         Visszacsatolási készség


iDevice ikon Módszer kompetenciák

·         Lényegfelismerés, lényeglátás

·         Elméleti gondolkodás

·         Rendszerező képesség

·         Ötletgazdagság, kreativitás

·         Kontrollálási képesség

·         Új ötletek és megoldások kipróbálása