Összefoglalás
Az „Alapismereteket alkalmaz” fejezetben a részvevő alaposan megismerte a vendéglátás fogalmát, feladatát, kapcsolatát a szálloda iparral és a turizmussal.
Megtanulta a vendéglátás szakmában alkalmazott munka-, tűz-,baleset-és környezetvédelmi előírásokat, valamint a szakma árubeszerzésével, vendéglátó ipari termelés tevékenységéve és az értékesítéssel kapcsolatos alapokat. Megtanulta biztonsággal kezelni a tevékenység megkönnyítését szolgáló gépeket, berendezéseket, valamint a takarítási formákat, a HACCP részeit, a higiéniai szabályokat
Az „Alapismereteket alkalmaz” fejezetben tanultak után a résztvevő biztonsággal fel-és megismeri azokat a tevékenységeket, ami a vendéglátás alapfeladatai közé tartoznak.
Biztonsággal és felelősségteljesen használja azokat a gépeket, berendezéseket, melyek a vendéglátás alapfeladatainak ellátásához szükségesek.
Felismeri és önállóan tudja a takarítási formák elemeit, a takarítás sorrendjét.
Ismeri és alkalmazza a vonatkozó HACCP rendszer részeit, alkalmazza a munkafeladatok, a munkafolyamatok során, valamint a higiéniai alapszabályokban is jártas.