Ellenőrző kérdések/feladatok

iDevice ikon 1. feladat

Mutassa be a vendéglátás fogalmát, feladatát, szerepét és jelentőségét!

 

 

 

iDevice ikon 2. feladat

Milyen munka- és baleseti források fordulhatnak elő a vendéglátó ipari termelés során?

Gyakorlati példákkal is bizonyítsa válaszát!

 

 

 

iDevice ikon 3. feladat

Milyen tevékenységeket végez a vendéglátás?

Melyek a fő-és melléktevékenységek?

 

 

 

iDevice ikon 4. feladat

Mutassa be a vendéglátás árubeszerző tevékenységének szerepét, munkafolyamatát!

 

 

 

iDevice ikon 5. feladat

Hogyan kell a vendéglátásban szakszerűen tárolni a megérkezett és aznap felhasználásra nem kerülő alap-és járulékos anyagokat?

 

 

 

iDevice ikon 6. feladat

Milyen szakmai szempontokat kell figyelembe vennie e vendéglátásnak árubeszerzés során?

 

 

 

iDevice ikon 7. feladat

Milyen felszolgálási módokat ismer a vendéglátásban?

 

 

 

iDevice ikon 8. feladat

A húselőkészítőben milyen gépek segítik a vendéglátó ipari munkát és hogyan kell tisztán tartani azokat?

 

 

 

iDevice ikon 9. feladat

A tojás előkészítőnek mi a szerepe, milyen szakmai előírásai vannak, és hogyan kell kitakarítani?

 

 

 

iDevice ikon 10. feladat

Mi a szerepe és jeltősége a vendéglátásban HACCP-nek?