Ellenőrző kérdések/feladatok
Milyen feladatai vannak a műszak átvételekor?
Milyen feladatai vannak a betanított szálláshelyi vendéglátónak nyitás előtt?
Mutassa be az üzletben található poharakat!
Terítse meg a svédasztalt reggelihez!
Milyen ételeket helyezünk fel a svédasztalra?
Hogyan terít meg egy egyszerű ebédhez?
Milyen egy helyesen kitett ártájékoztató?
Mielőtt az éttermi
bútorzatot beállítjuk milyen felületek tisztaságáról kell meggyőződni?
A
szálláshelyi vendéglátónak a terítés megkezdése előtt a következő előkészítő
munkákat is el kell végeznie.
Asztali
patika feltöltése
| |
A
fogyasztásnak megfelelően az italos hűtők feltöltése
| |
-
Rántáskészítés | |
Csészék
csészealjak előkészítése
| |
Tojás
előkészítése
| |
Húsok
előkészítése
| |
Szervízkocsi
letakarítása
| |
Poharak
szárazra törlése
| |
Textíliák
leszedése
| |
Négy négyzetméter
| |
Egy négyzetméter
| |
Öt négyzetméter
|
Az
asztalok beállítása után terítéskor milyen eszközcsoportok kerülnek az
asztalra?
Írja helyes sorrendbe a terítés műveletét!