Kérdések, feladatok

iDevice ikon
A vendéglátás milyen két fő tevékenységet végez?
A szolgáltatás miben más az áruforgalmi tevékenységtől?
Munkahelyén, Ön milyen vendéglátói - ipari szolgáltatással találkozik?
A szolgáltatásoknak milyen csoportjairól tanult?
A vendéglátó-ipari áruforgalmi tevékenység milyen jól elkülöníthető szakaszokra oszlik?
Magyarázza meg az árubeszerzés szerepét, fontosságát!
Honnan szerzi be leggyakrabban a vendéglátás a termeléshez szükséges alapanyagokat?
Hogyan kell átvenni az üzletbe érkező árukat?
Az átvett nyersanyagokat, alapanyagokat hol kell elhelyezni?
Mi a raktározás szerepe, jelentősége?
Sorolja fel munkahelyi tapasztalatai alapján a szárazáru raktárban elhelyezésre került árukat!
Gyakorlati munkahelyén hol tárolják a tojást?
A húsárukat hűteni kell. Hol, hány fokon, és meddig tárolható a húsáruk?
A friss gyümölcsöket milyen körülmények között kell átvétel után felhasználásig tárolni?
Miért csökken napjainkban a földesáru szerepe?
Hol található a kéziraktár, és milyen funkciója van?
Mit nevezünk göngyölegnek és szakmailag hol helyes tárolni?
Mi a lényege a  FIFO elvnek, és miért alkalmazzák?