Munka közbeni ellenőrzések végzése, az adatlapok tartalma

Vizsgált terület

Követelmény

Ellenőrzés eredménye,

Aláírás

Termelési, forgalmazási feltételek

A termelési, forgalmazási feltételek zavartalanságának folyamatos biztosítottsága.

Munkavégzés

1. Az egyes munkafolyamatok végzésére vonatkozó szabályok, szakosítottságuk betartása

2. A FIFO elv érvényesülése

(A felhasználás szerint a két alapvető raktározási elv a FIFO vagy LIFO.

Az angol eredetű FIFO rövidítés jelentése: „first in first out”, azaz amit először raktároztunk be, azt fogjuk először felhasználni.

Egy csővel szemléltethetjük, amit először betöltünk a cső egyik végén, az jelenik meg először a cső másik végén.

Használata kiemelten fontos az élelmiszeriparban és a gyógyszerforgalmazásban a az áru romlása,

illetve a szavatossági idő túllépése kockázatának csökkentésére (HACCP). )

3. Tárolási körülmények és termékvédelem folyamatos, biztosítása.

Gépek, berendezések, eszközök

1. Működésük, használatuk zavartalansága

2. Szakosított használatuk betartása

Hulladékok

1. A hulladékok gyűjtésére és tárolására vonatkozó szabályok betartása.

2. A zárolt és fogyasztásra alkalmatlanná vált élelmiszerek kezelése.

Takarítás, mosogatás

Munka közbeni tisztítási-fertőtlenítési előírások betartása.