Munka közbeni ellenőrzések végzése, az adatlapok tartalma
Vizsgált terület
Követelmény
Ellenőrzés eredménye,
Aláírás
Termelési, forgalmazási feltételek
A termelési, forgalmazási feltételek zavartalanságának folyamatos biztosítottsága.
Munkavégzés
1. Az egyes munkafolyamatok végzésére vonatkozó szabályok, szakosítottságuk betartása
2. A FIFO elv érvényesülése
(A felhasználás szerint a két alapvető raktározási elv a FIFO vagy LIFO.
Az angol eredetű FIFO rövidítés jelentése: „first in first out”, azaz amit először raktároztunk be, azt fogjuk először felhasználni.
Egy csővel szemléltethetjük, amit először betöltünk a cső egyik végén, az jelenik meg először a cső másik végén.
Használata kiemelten fontos az élelmiszeriparban és a gyógyszerforgalmazásban a az áru romlása,
illetve a szavatossági idő túllépése kockázatának csökkentésére (HACCP). )
3. Tárolási körülmények és termékvédelem folyamatos, biztosítása.
Gépek, berendezések, eszközök
1. Működésük, használatuk zavartalansága
2. Szakosított használatuk betartása
Hulladékok
1. A hulladékok gyűjtésére és tárolására vonatkozó szabályok betartása.
2. A zárolt és fogyasztásra alkalmatlanná vált élelmiszerek kezelése.
Takarítás, mosogatás
Munka közbeni tisztítási-fertőtlenítési előírások betartása.